16:24 | Author: alin
Caut firma de constructii!!
Cam asa suna un anunt de pe internet atunci cand o persoana incepe cautarea unei firme serioase pentru construirea unei case.De ce?
Pentru ca in conceptia noastra sursa cea mai extinsa si cu cele mai bune sanse de a gasi este internetul.
Acest stil de a gasi o firma de constructii este similar pescuitului , cineva arunca momeala si pestii, adica firmele de constructii sar sa-si vanda marfa.Interesant este insa ca de cele mai multe ori aceste anunturi reprezinta de fapt niste piste false, putine sunt sansele ca acest anunt sa nasca o viitoare colaborare.Se pune adesea intrebarea atat printre clienti cat si in randul firmelor, care este modalitatea de abordare a acestor situatii, este mai bine ca firma de constructii sa abordeze clientul sau este mai bine ca firma de constructii sa astepte sa fie abordata de client?Exista deasemena ideea ca daca firma de constructii abordeaza clientul, firma isi pierde oarecum credibilitatea.
Ce isi doreste de fapt clientul? Sa luam un caz ipotetic.Avem clientul X care este in cautarea unei firme de constructii. Isi doreste sa gaseasca cei mai buni meseriasi, care sa lucreze la nivel maxim dpdv calitativ.Vrea in acelasi timp ca executia casei sa fie eficienta atat calitativ, cantitativ , cat si ca pret. Clientul vrea ieftin si bine. Este ieftin si bine real?Daca privim din punctul de vedere al constructorului este imposibil sa te incadrezi in standardele clientului la capitolul costuri.Asta deoarece estimarea clientului nu va fi niciodata una reala indiferent de experienta sa.Costurile nu vor fi niciodata ceva fix, asta in mare parte datorita exigentelor clientului si , sau datorita inexactitatii devizului. Exista oare o cale de mijloc?
Exista , stabilirtea din start a unei marje de eroare si colaborarea stransa intre client si fima de constructii.
Află mai multe >>